Βραβείο δημοσιογραφίας στον Ευάγγελο Σπύρου

Ο εκδότης και δημοσιογράφος κ.Ευάγγελος Σπύρου παρέλαβε σε εκδήλωση στην αίθουσα της Παλιάς Βουλής στην Αθήνα, το Βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης» από το Ίδρυμα Προαγωγής Δημοσιογραφίας Αθανασίου Μπότση για το 2013, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Κάρολου Παπούλια. Ο κ.Ευάγγελος Σπύρου βραβεύθηκε για την έκδοση των περιοδικών Ασφαλιστικό ΝΑΙ, Bancassurance & Banking, των εφημερίδων Nextdeal και «Παιδικός Σταθμός για Γονείς, καθώς και για το συγγραφικό του έργο.

Το Ίδρυμα Μπότση βραβεύει κάθε χρόνο τους δημοσιογράφους, τα έντυπα, τα μέσα ενημέρωσης που σέβονται το δικαίωμα των πολιτών για ενημέρωση» τόνισε ο πρόεδρος του Ιδρύματος, Πάνος Καραγιάννης, ο οποίος απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είπε: «Αυτήν τη σκληρή περίοδο που δοκιμάζεται ο ελληνικός λαός και η χώρα μας, υψώσατε αυστηρό λόγο απέναντι στις παράλογες και εξοντωτικές απαιτήσεις των ξένων δανειστών και ο λόγος αυτός ανύψωσε το ηθικό και έδωσε ελπίδα στους Έλληνες. Ειδικότερα:

Τα τέσσερα βραβεία του Ιδρύματος απονεμήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια:

  • Στη Ρένα Κουβελιώτη, που εργάζεται στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, για τα αποκαλυπτικά και αποκλειστικά ρεπορτάζ στη διάρκεια τους έτους.
  • Στον Ανδρέα Παναγόπουλο για την επιστημονική του έρευνα σχετικά με τη διαδικτυακή ειδησεογραφία στην Ελλάδα. Δημοσιογραφεί στο Αθηναϊκό– Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στον ΑΝΤ1.
  • Στον Κώστα Αργυρό για την προσέγγιση στην παρουσίαση της «Ευρώπης των 27» με σειρά τηλεοπτικών εκπομπών.
  • Στο Μορφωτικό Ίδρυμα της ΕΣΗΕΜ- Θ για το σύνολο της πολιτιστικής δράσης του, ως φορέας, αλλά και ως προσφορά των δημοσιογράφων. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ- Θ, Μάκης Βοϊτσίδης.

Από τα ειδικά βραβεία:

Τα βραβεία Κοινοβουλευτικού Ρεπορτάζ, με χορηγό τη Βουλή των Ελλήνων, απονεμήθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη. Το βραβείο «Γιάννης Φάτσης» δόθηκε στην Πηνελόπη Γκάλιου για την πληρότητα κάλυψης του νομοθετικού έργου και του κοινοβουλευτικού ελέγχου της Βουλής, στον τηλεοπτικό και ραδιοφωνικό σταθμό «Σκάι» και στον διαδικτυακό τόπο skai.gr, ενώ το βραβείο «Χρήστος Πασαλάρης» δόθηκε στην Αντιγόνη Πανέλλη για την αντικειμενική κάλυψη, επί δέκα χρόνια, των εργασιών της Βουλής και την επιτυχή προβολή- ανάλυση θεμάτων της κοινοβουλευτικής δραστηριότητας, στο Αθηναϊκό- Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Τα βραβεία Οικονομικού Ρεπορτάζ, με χορηγό το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, απονεμήθηκαν από τον αντιπρόεδρο του ΕΒΕΑ, Παύλο Θωμόγλου στους Γιώργο Πουλερέ για την αναλυτική καταγραφή της οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας και την αντικειμενική ενημέρωση της κοινής γνώμης στην εφημερίδα «Τα Νέα» και στη Χριστίνα Κοψίνη για το πλήρες ρεπορτάζ και την αρθρογραφία σε επίκαιρα οικονομικά, εργασιακά και οικονομικοκοινωνικά θέματα στην εφημερίδα «Η Καθημερινή».

Το βραβείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με χορηγό τον δήμο Αθηναίων, απονεμήθηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, στον Άρη Χατζηγεωργίου που καλύπτει το συγκεκριμένο ρεπορτάζ στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» και το βραβείο «Βλάσσης Σωκρατίδης», με χορηγό την Ένωση Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου, στον Ευάγγελο Σπύρου για την έκδοση δύο περιοδικών με θέματα ασφαλιστικά και τραπεζικά, καθώς και των εφημερίδων «NEXTDEAL» και «Παιδικός Σταθμός για Γονείς».

Τιμητικές διακρίσεις πήραν ο Βασίλης Σκουντής για την επί σειρά ετών πορεία του και τη μεγάλη συμβολή του στο Αθλητικό Ρεπορτάζ, ο οποίος εργάζεται στην εφημερίδα «Goal News», στον «OTE.TV», στο «Sentra FM» και στην «gazzeta Gr», καθώς και στον Σωτήρη Ξενάκη για την εν γένει πολύχρονη παρουσία του στον χώρο της τηλεόρασης ως κοινοβουλευτικός και πολιτικός συντάκτης, παρουσιαστής δελτίων ειδήσεων και εκπομπών. Εργάζεται στο «ΒΗΜΑ FM», στο «KONTRA CHANNEL» και στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Τιμητικές διακρίσεις πήραν ο Σπύρος Αβαρκιώτης για την επί 21 έτη προσφορά του ως προέδρου του Ιδρύματος «Αθανασίου Βασ. Μπότση», ο Γεώργιος Αναστασόπουλος για τη διαδρομή του στη δημοσιογραφία, στην πολιτική και στη διπλωματία, ο Γεώργιος Γιαννήλος για την επί 40 χρόνια ευδόκιμη υπηρεσία του ως συντάκτη και αρχισυντάκτη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, στην Κική Σεγδίτσα για τη μεγάλη και ιδιαίτερη δημοσιογραφική πορεία της στο ελεύθερο και πολιτιστικό ρεπορτάζ σε εφημερίδες, ενώ υπήρξε κριτικός κινηματογράφου στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο, είναι συγγραφέας και σεναριογράφος, καθώς και στον Ζάχο Χατζηφωτίου για την εν γένει δημοσιογραφική σταδιοδρομία του.

Ειδική τιμητική διάκριση απονεμήθηκε στο Κοινωφελές Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης για το πολύπλευρο κοινωνικό, ανθρωπιστικό και πολιτιστικό έργο του στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το βραβείο παρέλαβε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος, Αντώνης Παπαδημητρίου.

Βιογραφικό του εκδότη Ευαγγέλου Γ. Σπύρου

Ο Ευάγγελος Γ. Σπύρου γεννήθηκε στο Δίστρατο Άρτας το 1948, από όπου μετανάστευσε στο Αγρίνιο το 1958. Εκεί τέλειωσε το 4ο Δημοτικό (1960) και το Γυμνάσιο(-Λύκειο) το 1966. Την ίδια χρονιά μετέβη στην Αθήνα, όπου απέκτησε πτυχίο της Παντείου Σχολής Πολιτικών Επιστημών (1971) και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977).

Από την παιδική του ηλικία εργαζόταν παράλληλα με τις σπουδές του. Μέχρι 8 ετών αγροτικές ασχολίες, 8-10 ετών βοηθός σε κουρείο, 10-12 ετών βοηθός καταστήματος υποδημάτων, 12-14 ετών βοηθός σε οπωροπωλείο, 14-18 ετών εργάτης σε οικοδομές, 18 ετών εργάτης σε τυπογραφείο, 19-23 ετών θυρωρός στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών και βοηθός λογιστηρίου, 24 ετών εργάτης στο εργοστάσιο καλωδίων Fulgor και βοηθός λογιστηρίου στο Fix, 25 ετών Α΄ Εφοριακός υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών και ασφαλιστής INTERAMERICAN (1973), 30 ετών Unit Manager ασφαλιστών, 31 ετών Διευθυντής Υποκαταστήματος ασφαλιστών, 32 ετών Επιθεωρητής Πωλήσεων υποκαταστημάτων ασφαλιστών, 41 ετών εκδότης-δημοσιογράφος, 47 ετών συγγραφέας βιβλίων.

Από το 1989 έως σήμερα εκδίδει το περιοδικό ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑΙ, από το 1995 το περιοδικό BANCASSURANCE & BANKING, από το 2000 έως σήμερα εκδίδει την εφημερίδα NEXTDEAL στον Τραπεζοασφαλιστικό Xώρο, από το 2003 έως σήμερα την εφημερίδα ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ενώ από το 2007 έως σήμερα προΐσταται του www.nextdeal.gr.

Το 1995 εξέδωσε το βιβλίο ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ, το 1996 το βιβλίο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ – Έργα και ημέρες, το 2003 το βιβλίο ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, το 2004 το βιβλίο του Μ. Ρουχωτά ΤΟ ΒΗΜΑ, το 2004 το βιβλίο του Μ. Ανδρόνικου ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, το 2004 την ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο του ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ως φοιτητής της Παντείου έγραψε τρεις εργασίες, για την Αρχή της Δεδηλωμένης του Χαρίλαου Τρικούπη, για τον Πλήθωνα Γεμιστό και για τις συνέπειες του Παιδομαζώματος της Τουρκοκρατίας. Κατέχει αρκετά πτυχία και βραβεία Επαγγελματικών Ασφαλιστικών Σπουδών για τις επιδόσεις του στις πωλήσεις ασφαλειών του ιδίου και των συνεργατών του. Υπήρξε ομιλητής και σύνεδρος πολλών συνεδρίων και συμμετείχε στα πάνελ πολλών εταιρειών. Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων: Πρόεδρος Γονέων & Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, Πρόεδρος & Μέλος του Συλλόγου Διστρατιωτών, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστών Ελλάδος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τη Βόρεια Ήπειρο, Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου για Ίδρυση Τηλεόρασης ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ στην Αθήνα, στέλεχος κατασκηνώσεων-κατηχητικών-ομάδων ποδοσφαίρου. Εξελέγη Μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και είναι τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) ως εκπρόσωπος των ασφαλισμένων του Τομέα Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου. Να σημειωθεί ότι βραβεύτηκε από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.

Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός Φροντιστής Πυροβολικού, ενώ σήμερα είναι έφεδρος υπολοχαγός.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ε. Νταγαδάκη, Παιδαγωγό-Νηπιαγωγό, μαζί με την οποία ίδρυσαν το 1989 το νηπιακό κέντρο ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ. 'Έχει δύο παιδιά, τον Γεώργιο-Κωνσταντίνο, που σπούδασε οικονομικά και ασφαλιστικά στο Λονδίνο, και την Ελπίδα, που σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο και στην Οξφόρδη. Διαμένει στα Μελίσσια Αττικής και στα Χανιά Κρήτης. Είναι επίτιμος δημότης Μαραθώνα μετά τη δωρεά ανδριάντα του στρατηγού Μιλτιάδη το 2004 στον Δήμο Μαραθώνα, την οποία μετέδωσε και το CNN, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων του ενίσχυσε και ενισχύει οικονομικά άτομα, συλλόγους, βιβλιοθήκες, ιερούς ναούς.

Χορηγός Ημέρας Οδική Βοήθειας στο Αγρίνιο με τον Τάσο Ιαβέρη.

Εμπνευστής της ιδέας ετήσιων εκδηλώσεων «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δήμο Πεντέλης και ονομασίας «Λόφου Μίκης Θεοδωράκης» στον χώρο του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ Μελισσίων. Οι πρώτες εκδηλώσεις έγιναν 17/11/2013.

Υπήρξε επίσης μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Μελισσίων «Γκιουλ Μπαξέ».

Ήταν πρωτεργάτης στην τηλεοπτική εκπομπή ΩΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, που μεταδιδόταν το 2011 από το Κανάλι 9 και το 2012 από το EΧΤRA 3, με στόχο την ενημέρωση του καταναλωτή, κάτι που έκανε και σε εκπομπές στο ΚΥΔΩΝ TV και στο BLUE SKY TV.

Ταξίδεψε σε περισσότερες από 50 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική.

Διαβάστε τη συγχαρητήρια επιστολή της ΕΑΕΕ

Συγχαρητήρια επιστολή της ΕΑΕΕ

Διαβάστε τη συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου.

Συγχαρητήρια επιστολή του Προέδρου του ΕΕΑ κ. Γιάννη Χατζηθεοδοσίου

Διαβάστε τι έγραψε ο Αιτωλοακαρνανικός Τύπος σχετικά με την απονομή.

Αιτωλοακαρνανικός Τύπος

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση καθώς και το βίντεο της απονομής. Ευχαριστούμε θερμά την καλή συνάδελφο Ράνια Τραγόμαλλου για την επιμέλεια του ρεπορτάζ.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Τοποθεσία Εκδόσεων Σπύρου

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ