Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση «Ασφαλιστήρια με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία». Ιδιαίτερα θετική δημοσιότητα. Δείτε το βίντεο

Η ασφάλιση είναι έργο αγάπης και ειρήνης, τόνισε ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου από το βήμα των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 11 Νοεμβρίου Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία περιελάμβανε ασφαλιστήρια συμβόλαια από το 1860 μέχρι και το 1960 που ανήκουν στην συλλογή του κ. Σπύρου (δείτε εδώ το δελτίο τύπου).

Ασφαλιστήρια με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Eυάγγελος Σπύρου -κρατώντας στο χέρι του την απόδειξη ασφάλισης Ζωής του Ελευθέριου Βενιζέλου- μέσα στην φωτιά του πολέμου και κάτω από τους ήχους των πολυβόλων κάποιοι ασφαλιστές προστάτευσαν τις περιουσίες του κόσμου.

Ασφαλιστήρια με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία

Εκατοντάδες επισκέπτες «έσκυψαν» πάνω από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της έκθεσης στο «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ», η οποία καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον σταθμό Alpha με εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο.

 

Επίσης υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων από εφημερίδες και ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων: Καθημερινή, Ναυτεμπορική και Πρώτο Θέμα. Μάλιστα, η κυριακάτικη εφημερίδα «Το Βήμα» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση που κατέθεσε ο κ. Σπύρου για ίδρυση ασφαλιστικού αρχείου-μουσείου!

Δείτε το δημοσίευμα του Βήματος: 

To Vima logo

Το Βήμα

Δείτε τι έγραψε η Καθημερινή:

Kathimerini logo

Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία

Δεκάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδόθηκαν από το 1860 μέχρι και το 1960, με καλλιτεχνική, ιστορική και ασφαλιστική αξία, περιλαμβάνει η ιδιωτική συλλογή του εκδότη κ. Ευάγγελου Σπύρου, που παρουσιάστηκε σε  έκθεση με τίτλο «Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία», την περασμένη εβδομάδα στον χώρο τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής. Ο επισκέπτης της έκθεσης παρατηρώντας τα συμβόλαια, συνειδητοποιεί τον στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με τη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία, αλλά και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και στην προστασία του πληθυσμού σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες όπως η περίοδος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Στα εγκαίνια, που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ο οποίος χαρακτήρισε την έκθεση ιδιαίτερης σημασίας και υπογράμμισε ότι στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι η «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» να αποτελέσει τόπο συγκέντρωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αθήνας. 

(ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, 21.11.2015)

Δείτε τι έγραψε η Ναυτεμπορική:

logo nautemporiki

[1860-1960]
100 έτη ασφαλιστήρια συμβόλαια

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση με τίτλο «Ασφαλιστήρια συμβόλαια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία» στον Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η έκθεση περιλάμβανε δεκάδες ασφαλιστήρια συμβόλαια που εκδόθηκαν από το 1860 μέχρι και το 1960, με καλλιτεχνική, ιστορική και ασφαλιστική αξία, που ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του εκδότη Ευάγγελου Σπύρου.

Ο επισκέπτης της έκθεσης, παρατηρώντας τα συμβόλαια, συνειδητοποιεί τον στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με την σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία, αλλά και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και στην προστασία του πληθυσμού σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, όπως -παραδείγματος χάριν- την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Στην τελετή εγκαινίων της έκθεσης, που πραγματοποιήθηκε την 11η Νοεμβρίου, Ημέρα της Ιδιωτικής Ασφάλισης, χαιρετισμό απηύθυνε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής Σπύρος Μαυρόγαλος, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερης σημασίας τη συγκεκριμένη έκθεση και υπογράμμισε ότι στόχος της διοίκησης της εταιρείας είναι η «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» να αποτελέσει τόπο συγκέντρωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αθήνας.

Σε συνδυασμό με τον χώρο Ιστορικής Μνήμης στο ίδιο κτήριο η Εθνική Ασφαλιστική βάζει τη δική της ιδιαίτερη πνευματική σφραγίδα στην ιστορία του τόπου.

Ο εκδότης Ευάγγελος Σπύρου στην ομιλία του ανέδειξε τη συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία, χαρακτηρίζοντας την ασφάλιση έργο ειρήνης και αγάπης και πρότεινε την ίδρυση ασφαλιστικού μουσείου.

Στην έκθεση παρευρέθησαν, μεταξύ άλλων, ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, πρόεδρος της Ενωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, και πλήθος στελεχών των ασφαλιστικών εταιρειών, της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και φίλοι της ιδιωτικής ασφάλισης.

(Ναυτεμπορική, 21.11.2015)

Δείτε τι έγραψε το Πρώτο Θέμα:

protothema logo

Εκατό χρόνια ιστορίας ιδιωτικών συμβολαίων ασφάλισης

Μέσα από τη συλλογή του εκδότη Ευάγγελου Σπύρου, η οποία περιλαμβάνει ασφαλιστήρια από το 1860 έως το 1960, ο επισκέπτης συνειδητοποιεί τον στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με τη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε την Παρασκευή (13/11) η έκθεση «Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Περιελάμβανε δεκάδες Ασφαλιστήρια Συμβόλαια που εκδόθηκαν από το 1860 μέχρι και το 1960, με καλλιτεχνική, ιστορική και ασφαλιστική αξία που ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του εκδότη κ. Ευάγγελου Σπύρου. Ο επισκέπτης της έκθεσης παρατηρώντας τα συμβόλαια, συνειδητοποιεί τον στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με την σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία, αλλά και την συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και στην προστασία του πληθυσμού σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες όπως παραδείγματος χάριν την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Την πρώτη ημέρα της έκθεσης παραβρέθηκε πλήθος κόσμου. Χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερης σημασίας τη συγκεκριμένη έκθεση, που συμπίπτει με την ημέρα που εορτάζεται η ιδιωτική ασφάλιση και συνεχάρη τον εκδότη κ. Ευάγγελο Σπύρου για την πρωτοβουλία του. Εξέφρασε την ικανοποίηση του που ο χώρος Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής φιλοξενεί την έκθεση αυτή και υπογράμμισε ότι στόχος της Διοίκησης της εταιρείας είναι η «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» να αποτελέσει τόπο συγκέντρωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αθήνας. Σε συνδυασμό με τον χώρο Ιστορικής Μνήμης στο ίδιο κτίριο η Εθνική Ασφαλιστική βάζει την δική της ιδιαίτερη πνευματική σφραγίδα στην ιστορία του τόπου.

Ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου στην ομιλία του ανέδειξε την συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία χαρακτηρίζοντας την ασφάλιση έργο ειρήνης και αγάπης. Αναφερόμενος στα παλιά ασφαλιστήρια συμβόλαια τόνισε ότι αποτυπώνουν πολιτισμό και ευγένεια ψυχής. Τόνισε ακόμη, ότι τα ασφαλιστήρια που εκτίθενται στο Χώρο Τέχνης έρχονται σε αντίθεση με την βαρβαρότητα που θυμίζουν τα υπόγεια κρατητήρια του χώρου ιστορικής Μνήμης στέλνοντας μήνυμα ελπίδας για ασφάλιση - εξασφάλιση σε κάθε καιρό ειρήνης ή πολέμου, στο δικαίωμα κατοικίας, στην ασφαλή μετακίνηση και μεταφορά σε ξηρά ή θάλασσα. Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε ακόμη στην «παρουσία» της Εθνικής Ασφαλιστικής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της εταιρίας για την στήριξη που προσέφεραν στην έκθεση.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB Ασφαλιστική, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ κ. Ερρίκος Μοάτσος, ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασφάλειαι Μινέττα κ. Γιώργος Μινέττας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος & γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασφάλειαι Μινέττα κ. Κώστας Μπερτσιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της International Life κ. Γιάννης Μπράβος, ο αναπληρωτής διευθυντής της «Υδρόγειος Ασφαλιστική», κ. Ιωάννης Σουρλής, ο γενικός διευθυντής της HDI-Gerling Hellas, κ. Νότης Βαγιακάκος, η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) κ. Γιώργος Καραβίας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ) κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου Matrix κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, και πλήθος στελεχών των ασφαλιστικών εταιρειών, της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και φίλοι της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας κ. Παναγιώτης Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) κ. Θανάσης Καποτάς, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Παύλος Νισλόγλου και ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Interamerican κ. Βασίλης Καλτσάς.

Από την πλευρά του ημερήσιου, περιοδικού, ηλεκτρονικού και τηλεοπτικού Τύπου παραβρέθηκαν ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΙΠΤ κ. Κώστας Καλύβας, η αντιπρόεδρος της Ένωσης κ. Πέννυ Καλύβα, ο κ. Παναγιώτης Δρακάτος, εκδότης του περιοδικού «Ιδιωτική Ασφάλιση», η επικεφαλής της ιστοσελίδας Underwriter.gr κ. Χριστίνα Μωράκη και οι δημοσιογράφοι Γιώργος Αλεξάκης (reporter.gr) Γιάννης Βερμισσώ (insurance-eea.gr), Ελενα Ερμείδου (sofokleousin.gr), Νίκος Σακελλαρίου (Ημερησία, insuranceworld.gr), Βίκυ Χατζή (Alpha TV).

Η μεγάλη επιτυχία της έκθεσης αποτυπώθηκε στην έντονη αποδοχή της πρότασης για ίδρυση ασφαλιστικού Αρχείου - Μουσείου από τον κ. Ευάγγελο Σπύρου. Από κάθε πλευρά ανθρώπων της ασφαλιστικής αγοράς εκδηλώθηκε ενδιαφέρον και συμπαράσταση για στήριξη της προσπάθειας. Ο κ. Ευάγγελος Σπύρου ανακοίνωσε σε πρώτη φάση την έκδοση πολυτελούς βιβλίου με βάση τα συμβόλαια της έκθεσης. Τέλος, πολλοί από τους παρόντες έμειναν έκπληκτοι από το πολιτιστικό έργο της Εθνικής Ασφαλιστικής με την ίδρυση του Χώρου Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» και την αξιοποίηση των χώρων ιστορικής μνήμης. Οι εκδόσεις Σπύρου δέχθηκαν προτάσεις για την παρουσίαση της έκθεσης και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.

Δείτε εδώ.

(protothema.gr, 13.11.2015)

(Πατήστε πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση)

Η τέχνη των ασφαλιστηρίων

(ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ - ένθετο "ARTLIFE", 13.12.2015)

Δείτε τι έγραψε το asfalisinet.gr:

asfalisinet logo

Έκθεση «Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2015, Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, τα εγκαίνια της έκθεσης με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΞΙΑ», στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής.

Η έκθεση, περιλαμβάνει δεκάδες Ασφαλιστήρια Συμβόλαια που εκδόθηκαν από το 1860 μέχρι και το 1960, με καλλιτεχνική, ιστορική και ασφαλιστική αξία που ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του εκδότη κ. Ευάγγελου Σπύρου. Ο επισκέπτης της έκθεσης παρατηρώντας τα συμβόλαια, συνειδητοποιεί τον στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με την σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία αλλά και την συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και στην προστασία του πληθυσμού σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες όπως παραδείγματος χάριν την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Στα εγκαίνια, που παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερης σημασίας τη συγκεκριμένηέκθεση, που συμπίπτει με την ημέρα που εορτάζεται η ιδιωτική ασφάλιση και συνεχάρη τον εκδότη κ.Ευάγγελο Σπύρου για την πρωτοβουλία του.
Εξέφρασε την ικανοποίηση του που ο χώρος Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής, φιλοξενεί την έκθεση αυτή και υπογράμμισε ότι στόχος της Διοίκησης της εταιρείας είναι η «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» να αποτελέσει τόπο συγκέντρωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αθήνας. Σε συνδυασμό με τον χώρο Ιστορικής Μνήμης στο ίδιο κτίριο η Εθνική Ασφαλιστική βάζει την δική της ιδιαίτερη πνευματική σφραγίδα στην ιστορία του τόπου.

Ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου στην ομιλία του ανέδειξε την συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης στην κοινωνία χαρακτηρίζοντας την ασφάλιση έργο ειρήνης και αγάπης. Αναφερόμενος στα παλιά ασφαλιστήρια συμβόλαια τόνισε ότι αποτυπώνουν πολιτισμό και ευγένεια ψυχής. Τόνισε ακόμη, ότι τα ασφαλιστήρια που εκτίθενται στο Χώρο Τέχνης έρχονται σε αντίθεση με την βαρβαρότητα που θυμίζουν τα υπόγεια κρατητήρια του χώρου ιστορικής Μνήμης στέλνοντας μήνυμα ελπίδας για ασφάλιση – εξάσφαλιση σε κάθε καιρό ειρήνης ή πολέμου, στο δικαίωμα κατοικίας, στην ασφαλή μετακίνηση και μεταφορά σε ξηρά ή θάλασσα. Ο κ. Σπύρου αναφέρθηκε ακόμη στην «παρουσία» της Εθνικής Ασφαλιστικής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της εταιρίας για την στήριξη που προσέφεραν στην έκθεση.

Στην έκθεση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο κ. Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος και πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Eurolife ERB Ασφαλιστική, ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Φάνης Παναγιωτόπουλος, ο διευθύνων σύμβουλος της ΑΧΑ κ. Ερρίκος Μοάτσος, ο διευθύνων σύμβουλος της Generali Hellas κ. Πάνος Δημητρίου, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Ευρωπαικής Ενωσης Ασφάλειαι Μινέττα κ. Γιώργος Μινέττας, ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος & γενικός διευθυντής της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ασφάλειαι Μινέττα κ. Κώστας Μπερτσιάς, ο διευθύνων σύμβουλος της International Life κ. Γιάννης Μπράβος, ο αναπληρωτής διευθυντής της «Υδρόγειος Ασφαλιστική», κ. Ιωάννης Σουρλής, ο γενικός διευθυντής της HDI-Gerling Hellas, κ. Νότης Βαγιακάκος, η γενική διευθύντρια της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος κ. Μαργαρίτα Αντωνάκη, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ) κ. Γιώργος Καραβίας, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων (ΠΣΣΑΣ) κ. Δημήτρης Γαβαλάκης, ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Matrix κ. Δημήτρης Τσεσμετζόγλου, και πλήθος στελεχών των ασφαλιστικών εταιρειών, της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και φίλοι της ιδιωτικής ασφάλισης.

Επίσης, παραβρέθηκαν ο Βοηθός Γενικός Διευθυντής Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας κ. Παναγιώτης Γεωργίου, ο Πρόεδρος του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) κ. Θανάσης Καποτάς, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, ο επίτιμος αντιπρόεδρος του Ομίλου για την Unesco Πειραιώς και Νήσων κ. Παύλος Νισλόγλου και ο πρώην Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Interamerican κ. Βασίλης Καλτσάς.

Δείτε εδώ.

(asfalisinet.gr, 19.11.2015)

Δείτε τι έγραψε το insurance-eea.gr:

insurance eea logo

«Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής

Μια πτυχή πολιτισμού. Μια διαφορετική εικόνα της ασφαλιστικής αγοράς. Κυρίως όμως, η κοινωνική διάσταση της εξέλιξής της, όπως αυτή αποτυπώνεται σε ένα ασφαλιστικό συμβόλαιο, αναδείχθηκε μέσα από την έκθεση της ιδιωτικής συλλογής του εκδότη κ. Ευ. Σπύρου με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΞΙΑ».

Την έκθεση που έγινε στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής από 11 έως και 13 Νοεμβρίου επισκέφθηκε, πέραν των ασφαλιστών και πληθώρα άλλων ενδιαφερόμενων πολιτών. Τα εκθέματα δείχνουν την επίδραση που είχε ο χρόνος στην γραφή, στην εικόνα, ακόμα και στο περιεχόμενο των ασφαλιστηρίων συμβολαίων. Αναδεικνύεται εμφανώς η σταδιακή μετάβαση από την καλλιτεχνία στη σημερινή τυποποιημένη σύνθετη εικόνα των συμβολαίων, η οποία σαφώς πλαισιώνεται και με άλλα ουσιώδη στοιχεία του περιεχομένου τους.

Με αφορμή αυτή τη διαφορετική εκδήλωση που αφορούσε την ασφαλιστική αγορά ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου αναφέρει στο Insurance-eea:

«Μέσα από τη συλλογή του κ. Σπύρου διαπιστώνουμε τη διαχρονική αξία της ασφάλισης, την εικαστική εξέλιξη της γραφής των συμβολαίων και φυσικά βλέπουμε την ιστορία της αγοράς μας, γραμμένη με άλλο σημειολογικό τρόπο. Χαιρετίζω την πρωτοβουλία και τον πρωτοποριακό της χαρακτήρα. Προσθέτει ένα ακόμα στοιχείο στην πολυετή παρουσία και διαδρομή του κ. Σπύρου στον Κλαδικό Τύπο και στη συμβολή που έχει στη σφαιρική ενημέρωση της ασφαλιστικής αγοράς».
Να σημειωθεί ότι η έκθεση είχε Ασφαλιστήρια Συμβόλαια που εκδόθηκαν από το 1860 μέχρι και το 1960, με καλλιτεχνική, ιστορική και ασφαλιστική αξία. Ο επισκέπτης της έκθεσης είχε την ευκαιρία να διακρίνει το στενό δεσμό της ιδιωτικής ασφάλισης με τη σύγχρονη ελληνική οικονομική ιστορία, αλλά και τη συμβολή της στην ανάπτυξη της χώρας και στην προστασία του πληθυσμού σε πολύ δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, όπως παραδείγματος χάριν στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

Κατά τα εγκαίνια της έκθεσης όπου παραβρέθηκε η πλειονότητα των στελεχών των εταιρειών και των θεσμικών φορέων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής κ. Σπύρος Μαυρόγαλος, επισήμανε πώς στόχος της Διοίκησης της εταιρείας είναι η «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» να αποτελέσει τόπο συγκέντρωσης της καλλιτεχνικής δημιουργίας της Αθήνας. Σε συνδυασμό με τον χώρο Ιστορικής Μνήμης στο ίδιο κτίριο, η Εθνική Ασφαλιστική βάζει τη δική της ιδιαίτερη πνευματική σφραγίδα στην ιστορία του τόπου. Από την πλευρά του ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην «παρουσία» της Εθνικής Ασφαλιστικής σε όλα τα μεγάλα γεγονότα και ευχαρίστησε τους ανθρώπους της εταιρίας για την στήριξη που προσέφεραν στην έκθεση.

Δείτε εδώ.

(insurance-eea.gr, 26.11.2015)

Δείτε τι έγραψε ο ΣΕΜΑ:

sema logo

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η έκθεση «Ασφαλιστήρια με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία». Ιδιαίτερα θετική δημοσιότητα

Η ασφάλιση είναι έργο αγάπης και ειρήνης, τόνισε ο εκδότης κ. Ευάγγελος Σπύρου από το βήμα των εγκαινίων της έκθεσης με τίτλο «ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΑΞΙΑ» στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής στις 11 Νοεμβρίου Ημέρα Ιδιωτικής Ασφάλισης, η οποία περιελάμβανε ασφαλιστήρια συμβόλαια από το 1860 μέχρι και το 1960 που ανήκουν στην συλλογή του κ.Σπύρου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Eυάγγελος Σπύρου -κρατώντας στο χέρι του την απόδειξη ασφάλισης Ζωής του Ελευθέριου Βενιζέλου- μέσα στην φωτιά του πολέμου και κάτω από τους ήχους των πολυβόλων κάποιοι ασφαλιστές προστάτευσαν τις περιουσίες του κόσμου.

Εκατοντάδες επισκέπτες «έσκυψαν» πάνω από τα ασφαλιστήρια συμβόλαια της έκθεσης στο «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ», η οποία καλύφθηκε τηλεοπτικά από τον σταθμό Alpha με εκτενές ρεπορτάζ στο κεντρικό δελτίο.

Επίσης υπήρξε πλήθος δημοσιευμάτων από εφημερίδες και ιστοσελίδες, μεταξύ των οποίων: Καθημερινή, Ναυτεμπορική και Πρώτο Θέμα. Μάλιστα, η κυριακάτικη εφημερίδα «Το Βήμα» έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόταση που κατέθεσε ο κ. Σπύρου για ίδρυση ασφαλιστικού αρχείου-μουσείου!

Δείτε περισσότερα εδώ.

(sema.gr, 26.11.2015)

Δείτε τι έγραψε "Ο Αγών της Ιτέας" 

Ο Αγών της Ιτέας
Ο Αγών της Ιτέας

Διαβάστε την επιστολή του προέδρου της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου:

Επιστολή του προέδρου της ΕΑΕΕ, Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου

Διαβάστε την επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της INTERAMERICAN, Γιώργου Κώτσαλου:

Επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της INTERAMERICAN, Γιώργου Κώτσαλου

Διαβάστε την επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της MATRIX, Δημήτρη Τσεσμετζόγλου:

Επιστολή του Διευθύνοντα Συμβούλου της MATRIX, Δημήτρη Τσεσμετζόγλου

Διαβάστε την επιστολή του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Metlife, Δημήτρη Μαζαράκη:

Επιστολή του Αντιπροέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της Metlife, Δημήτρη Μαζαράκη

Διαβάστε τι έγραψε το VOICE Υδρογείου - Δεκέμβριος 2015:

Ασφαλιστήρια με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία

Ασφαλιστήρια με Ιστορία και Καλλιτεχνική Αξία

Διαβάστε το μήνυμα του καθηγητή Ιωάννη Ρόκα:

"Αγαπητέ κ. Σπύρου,

σας συγχαίρω για την σημαντική πρωτοβουλία πραγματοποίησης έκθεσης με τίτλο "Ασφαλιστήρια με ιστορία και καλλιτεχνική αξία", στο Χώρο Τέχνης «ΣΤΟArt ΚΟΡΑΗ» της Εθνικής Ασφαλιστικής.


Με φιλικούς χαιρετισμούς,

Καθηγητής Ι.Ρόκας"

Διαβάστε την επιστολή του Επίτιμου Προέδρου της Ένωσης Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος, Μέλους Δ.Σ. Ένωσης Συνταξιούχων Ασφαλιστών και τ. Αντιπροέδρου του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Ιωάννη Δρούλια:

"Προς την
NEXT DEAL
Υπόψη κ.κ. Ευαγγέλου & Κωνσταντίνου Σπύρου

Αθήνα, 17 Νοεμβρίου 2015

Αγαπητέ κ. Σπύρου,

Αφού σας ευχαριστήσω για την προσωπική πρόσκλησή σας στο χώρο «ΤΕΧΝΗ» στη Στοά Κοραή, θα ήθελα να σας εκφράσω συγχαρητήρια για την ανάδειξη του πλούτου του κλάδου μας με ένα θαυμάσιο τρόπο σε μια αξιοπρεπή έκδοση. Κανένας δεν θα μπορούσε να φανταστεί ότι υπάρχει τέτοιος πλούτος και αν ακόμη το γνώριζε, δεν θα αναλάμβανε να κάνει μια τέτοια προβολή που άφησε έκπληκτους τους καλεσμένους σας, ιδιοκτήτες ασφαλιστικών εταιριών, την ηγεσία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών , στελέχη εταιριών και διαμεσολαβούντες για την ιστορία του θεσμού με αδιάσειστα στοιχεία των τελευταίων 200 ετών.

Αυτό το αξιόλογο υλικό είναι πολύτιμο και αξίζει να το αναδείξετε με την έκδοση ενός πολυτελέστατου λευκώματος, όχι μόνο για να το βάλουμε στη βιβλιοθήκη μας, αλλά μέσω αυτών των πηγών να τονώνει διαρκώς το ηθικό των στελεχών των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και των διαμεσολαβούντων, αποδεικνύοντας ότι τα τελευταία διακόσια χρόνια λειτουργούσε με επιτυχία ο θεσμός της ιδιωτικής ασφάλισης και ότι θα μπορέσει και στο μέλλον να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις για την προστασία της υγείας, της περιουσίας και του συνταξιοδοτικού προβλήματος των νέων γενεών.

Πιστεύω ότι είναι αναγκαίο αυτή την καλλιτεχνική έκδοση του βιβλίου να βοηθήσουν τόσο η ΕΑΕΕ, όσο και οι εταιρίες, γιατί όχι και άλλοι φορείς που έμειναν έκθαμβοι και κατενθουσιασμένοι παρευρισκόμενοι στην έκθεσή σας, αφού προβάλλεται και ο πλούτος αυτός των στοιχείων της ιδιωτικής ασφάλισης.

Το λεύκωμα αυτό εξάλλου, για τους χορηγούς της έκδοσης θα μπορούσε να αποτελεί ένα αξιόλογο δώρο (βραβείο) για τους διακεκριμένους συνεργάτες των εταιριών.

Και πάλι, σας ευχαριστώ, να είστε πάντοτε καλά και μάχιμοι στην προβολή του θεσμού που μας είναι απαραίτητος και μάλιστα με τέτοια και τόσο αυθεντικά στοιχεία.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΡΟΥΛΙΑΣ"

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Τοποθεσία Εκδόσεων Σπύρου

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ