Ευάγγελος Σπύρου

Ο Ευάγγελος Γ. Σπύρου γεννήθηκε στο Δίστρατο Άρτας το 1948, από όπου μετανάστευσε στο Αγρίνιο το 1958. Εκεί τέλειωσε το 4ο Δημοτικό (1960) και το Γυμνάσιο(-Λύκειο) το 1966. Την ίδια χρονιά μετέβη στην Αθήνα, όπου απέκτησε πτυχίο της Παντείου Σχολής Πολιτικών Επιστημών (1971) και της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών (1977).

Από την παιδική του ηλικία εργαζόταν παράλληλα με τις σπουδές του. Μέχρι 8 ετών αγροτικές ασχολίες, 8-10 ετών βοηθός σε κουρείο, 10-12 ετών βοηθός καταστήματος υποδημάτων, 12-14 ετών βοηθός σε οπωροπωλείο, 14-18 ετών εργάτης σε οικοδομές, 18 ετών εργάτης σε τυπογραφείο, 19-23 ετών θυρωρός στο Οφθαλμιατρείο Αθηνών και βοηθός λογιστηρίου, 24 ετών εργάτης στο εργοστάσιο καλωδίων Fulgor και βοηθός λογιστηρίου στο Fix, 25 ετών Α΄ Εφοριακός υπάλληλος Υπουργείου Οικονομικών και ασφαλιστής INTERAMERICAN (1973), 30 ετών Unit Manager ασφαλιστών, 31 ετών Διευθυντής Υποκαταστήματος ασφαλιστών, 32 ετών Επιθεωρητής Πωλήσεων υποκαταστημάτων ασφαλιστών, 41 ετών εκδότης-δημοσιογράφος, 47 ετών συγγραφέας βιβλίων.

Από το 1989 έως σήμερα εκδίδει το περιοδικό ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΝΑΙ, από το 1995 το περιοδικό BANCASSURANCE & BANKING, από το 2000 έως σήμερα εκδίδει την εφημερίδα NEXTDEAL στον Τραπεζοασφαλιστικό Xώρο, από το 2003 έως σήμερα την εφημερίδα ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΓΟΝΕΙΣ, ενώ από το 2007 έως σήμερα προΐσταται του www.nextdeal.gr.

Το 1995 εξέδωσε το βιβλίο ΔΙΗΓΗΜΑΤΑ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ, το 1996 το βιβλίο ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ – Έργα και ημέρες, το 2003 το βιβλίο ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ, το 2004 το βιβλίο του Μ. Ρουχωτά ΤΟ ΒΗΜΑ, το 2004 το βιβλίο του Μ. Ανδρόνικου ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΣΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ, το 2004 την ΠΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΗΣΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ, ενώ το 2011 κυκλοφόρησε το βιβλίο του ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ, ΕΜΠΟΡΟΙ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΘΝΟΥΣ. Ως φοιτητής της Παντείου έγραψε τρεις εργασίες, για την Αρχή της Δεδηλωμένης του Χαρίλαου Τρικούπη, για τον Πλήθωνα Γεμιστό και για τις συνέπειες του Παιδομαζώματος της Τουρκοκρατίας. Κατέχει αρκετά πτυχία και βραβεία Επαγγελματικών Ασφαλιστικών Σπουδών για τις επιδόσεις του στις πωλήσεις ασφαλειών του ιδίου και των συνεργατών του. Υπήρξε ομιλητής και σύνεδρος πολλών συνεδρίων και συμμετείχε στα πάνελ πολλών εταιρειών. Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων: Πρόεδρος Γονέων & Κηδεμόνων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Αμαρουσίου, Πρόεδρος & Μέλος του Συλλόγου Διστρατιωτών, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστών Ελλάδος, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ για τη Βόρεια Ήπειρο, Πρόεδρος και μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου για Ίδρυση Τηλεόρασης ΚΟΣΜΑΣ ΑΙΤΩΛΟΣ στην Αθήνα, στέλεχος κατασκηνώσεων-κατηχητικών-ομάδων ποδοσφαίρου. Εξελέγη 3 φορές μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δημοσιογράφων Ιδιοκτητών Περιοδικού Τύπου (ΕΔΙΠΤ) και είναι τακτικό μέλος στο Δ.Σ. του ΕΝΙΑΙΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΕΤΑΠ-ΜΜΕ) ως εκπρόσωπος των ασφαλισμένων του Τομέα Ασφάλισης Ιδιοκτητών Συντακτών και Υπαλλήλων Τύπου. Σημειώνεται ότι βραβεύθηκε από το Ίδρυμα Μπότση τον Δεκέμβριο του 2013, για την πολύχρονη δημοσιογραφική του διαδρομή, την πλουραλιστική αρθρογραφία του καθώς και για την μεγάλη συγγραφική, κοινωνική και πολιτιστική του δραστηριότητα. Βραβεύτηκε και από τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΛΛΗΝΩΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ.

Υπηρέτησε ως έφεδρος αξιωματικός Φροντιστής Πυροβολικού, ενώ σήμερα είναι έφεδρος υπολοχαγός.

Είναι παντρεμένος με τη Μαρία Ε. Νταγαδάκη, Παιδαγωγό-Νηπιαγωγό, μαζί με την οποία ίδρυσαν το 1989 το νηπιακό κέντρο ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ. 'Έχει δύο παιδιά, τον Γεώργιο-Κωνσταντίνο, που σπούδασε οικονομικά και ασφαλιστικά στο Λονδίνο, και την Ελπίδα, που σπούδασε αρχιτεκτονική στο Λονδίνο και στην Οξφόρδη. Διαμένει στα Μελίσσια Αττικής και στα Χανιά Κρήτης. Είναι επίτιμος δημότης Μαραθώνα μετά τη δωρεά ανδριάντα του στρατηγού Μιλτιάδη το 2004 στον Δήμο Μαραθώνα, την οποία μετέδωσε και το CNN, στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Στο μέτρο των δυνατοτήτων του ενίσχυσε και ενισχύει οικονομικά άτομα, συλλόγους, βιβλιοθήκες, ιερούς ναούς.

Χορηγός Ημέρας Οδική Βοήθειας στο Αγρίνιο με τον Τάσο Ιαβέρη.

Εμπνευστής της ιδέας ετήσιων εκδηλώσεων «Μίκης Θεοδωράκης» στο Δήμο Πεντέλης και ονομασίας «Λόφου Μίκης Θεοδωράκης» στον χώρο του νοσοκομείου Αμαλία Φλέμιγκ Μελισσίων. Οι πρώτες εκδηλώσεις έγιναν 17/11/2013.

Υπήρξε επίσης μέλος του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Μικρασιατών Μελισσίων «Γκιουλ Μπαξέ».

Ήταν πρωτεργάτης στην τηλεοπτική εκπομπή ΩΡΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ, που μεταδιδόταν το 2011 από το Κανάλι 9 και το 2012 από το EΧΤRA 3, με στόχο την ενημέρωση του καταναλωτή, κάτι που έκανε και σε εκπομπές στο ΚΥΔΩΝ TV και στο BLUE SKY TV.

Ταξίδεψε σε περισσότερες από 50 χώρες σε Ευρώπη, Ασία, Αφρική, Αμερική.

ΒΡΕΙΤΕ ΜΑΣ

Τοποθεσία Εκδόσεων Σπύρου

ΑΘΗΝΑ, ΕΛΛΑΔΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΧΑΡΤΗ